RB- fraktion startas i Sävsjö

-Jag och släktingar med vänner, totalt 6st åkte en van till Nässjö för en hemmamatch (minns ej vilken, kanske Tranås hemma). Vi visste inte vad vi förväntade oss men trycket och kamratskapet var utan dess like. Alla var supernöjda, Tom, brorsan m.fl. blev positiva till bandy och vi förstod att det finns mer än bara hockey berättar Jim.
För trots hembyns hockeylag HA74:s framfart genom div.2 förra året är det HV71 som har gällt för Sävsjögänget.

-Farsan är uppväxt med HV71 och vi är flera som är innehavare av säsongskort berättar Jim som även har efternamnet Lönnborg som var en i gänget från Sävsjö som fick sitt första möte med bandyn (antagligen, minnet är lika kort som skribenten av denna text) denna varma decemberdag i derbyt mot BoIS.

Storsamling
-När vi kom till storsamlingen i bowlinghallen såg man engagemanget lysa i folks ögon och det var många människor som kom för bandyns skull. I våra ögon är det precis så det ska vara och vi fick inte bara uppleva denna storsamling utan även vinst i matchen och ett sagolikt tryck på läktaren.

-Vi var även på en bortamatch,  Jönköping borta närmare bestämt. Det var sämre drag men upplevelsen var top notch. Åter gemenskapen i fokus och man kunde ta på kärleken till NIF.

-800 personer i North Banks Supporters på en HV- match är vardag men det är inte samma upplevelse som med Röda Bollen där alla betyder lite mer och alla har större betydelse för läktarkulturen. Även matchen mot Jönköping vanns och inramningen med pyro och blågula flaggor gav än mer mersmak.

Blivit medlemmar
Jim och hans bror, Tom har nu blivit medlemmar i RB och ska man tro Jim (för det ska man väl!?) så blir det fler. Så pass fler att man som grupp antagit namnet ”Fraktion Sävsjö” med ambitionen att göra sin närvaro uppmärksammad i premiären 4/11 mot Gripen hemma i Stinsen Arena.

-Vi kommer synas och höras lovar Jim, medlem i Fraktion Sävsjö och Röda Bollen

Detta är en artikel ur kommande nr av RB:s medlemstidning, bli medlem du med och ta del av denna tidning under säsongen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter