Rapport från en lyckad årsfest

Det har nu gått en vecka sedan Röda Bollens årsfest och vi har alla fått vila upp oss och vi ska försöka oss på en sammanfattning. Ni som var där, grattis till er. Ni som var det inte, synd om er

Lördagen 5 maj bjöd på strålande sol och en härlig inramning när arrangörerna Tobias och Gustav tog emot uppklädda som få framför en "bortaresa-buss" på Södra Torget. Vid ankomst serverades du dryck efter om du hade köruppdrag senare under kvällen eller ej och alla deltagarna blev indelade i 3 lag med en lagkapten i varje.

Vår "riktiga" lagkapten Viktor Lindqvist hade själv letat sig ner till supportrarnas årsfest för att själv ge ett tidigt besked till oss om vart han spelar kommande säsong och vi kan väl säga så här att du ska ha stor respekt för det sätt du gör det på och för oss kommer du alltid att vara blå och således har NIF en spion i V*K-lägret nästa år.

5-kampen inleds
Vår spelande tränare Patrik Gustafsson Thulin förkunnade att dagens tävlingar startades och det gjorde de med en ölhävartävling innan bussen rullade iväg mot utkanterna av staden, närmare bestämt till Jakob Sälebys barndomshem där han och Jesper Cimen agerade målvakter i tävling nr 2, straffslag. Här kunde även vi mer dödliga testa på att agera keeper med mer och mindre lyckade resultat. Här skulle en rörd Jakob Säleby mottaga priset "Fansens lirare", ett pris som ingår i RB Awards och som sker via omröstning i RB:s facebookgrupp. Vilka lag och vilka som vann straffslagen och ölhävartävlingen? äh, vad fan. Vi avslöjar det senare.

Vi var nu framme vid tävling nr 3 och bussen styrde nu mot fiendeland och V*etlanda kommun där några blå hjältar sover om natten. Vid en rastplats utanför Mordors port.. utanför Vetlanda tog Martin Lindqvist och Anatoly Suzdalev emot med korvgrillen på högsta temperatur. De höll även i tävling nr 3 som var korvätartävling och det är noterat att det finns så många olika sätt att tröka in korv i ansiktet på. Efter mer korv och mer socialt bandysnack på olika nivåer skulle vi nu bege oss tillbaka till NIF-land och närmare bestämt vår fina stadspark för tävling nr 4

Blått hjärta i Stadsparken
Vid minigolfbanorna stod en blå kämpe och ikon i Stefan Tufvesson (en av få som fått mottaga priset "Blått hjärta" av RB, fråga oss någon gång vad det innebär så kanske vi berättar). Han hade tagit sig från Stockholm för att hålla i en minigolftävling för de blåa läktarkrigarna och gode Stefan fick i.a.f. ett lag som segrare i tävlingen även om lägstaklassen var skrämmande.

Tävling nr 5 stod Marcus Magnusson för som utspelades hemma hos denna forward med nr 18 på ryggen. På shemat stod luftgevärsskytte och vi kan lugnt konstatera att det finns större och mindre vinnarskallar i detta halta men förnämliga gäng.

Lag 1? vann och ny arrangör
Dagen hade nu pågått i en ansenlig summa timmar och nu hade vi väl fått nog? nääää. Bussen styrde mot en festlokal där kunskaperna om världens fräsigaste bandylag och dess lika fräsiga supporters skulle ställas på prov. Just ja! vilka vann 5-kampen? Det lag med lagkapten "Pink" i som nu fick äran och utmaningen att arrangera nästa års årsfest. Grattis!

RB Awards
Föda intogs och nu skulle RB Awards utdelas, kvar fanns 4 priser. Årets Röda Bollare, årets prestation, årets bowlare (RB:s korplag) samt årets stolpskott. I varje kategori nomineras 3st som alla får tillhörande nominering men vi ser det som en förmån att få höra dessa om man deltar på festen så vi nöjer oss med vilka som vann.

Årets Bowlare: Fredde Lindh
Årets stolpskott: Tobias Johansson
Årets prestation: Jonas Lindberg
Årets Röda Bollare: Christoffer Myrsäter*

*Vinnaren av den sista kategorin var inte ens var nominerad (sitter själv i juryn) och en kupp utspelades med flertalet inblandade men när priset skulle delas ut var pristagaren redan hemma då han skött försäsongen för dåligt och fick beskedet således via telefon.

Dagen, oavsett hur tidigt eller sent den slutat för alla deltagare blev en fantastiskt bra punkt för säsongen 17/18 och startskottet på säsongen 18/19. Vi kan redan nu konstatera att arrangörerna Tobias och Gustav är nominerade till årets prestation under RB Awards 2019 för denna dags festligheter.

Stort tack Gustav och Tobias, tack till de blåa lirarna som tog er tid för oss supporters och som förstår att vi är viktiga, tack alla RB:are med respektive för en fin dag.

Nu ser vi fram emot en ny säsong!

/Deltagare 5/5
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter