Rödabollen-tipset del 1

Som vanligt när det gäller tipset gillar jag att dela in tipparna i olika grupper och fack. Så även om inte Ni tävlar internt så gör jag vad jag kan för att det ska bli en intern tävling inuti den stora tävlingen där denna säsongen inte mindre än 90 (!!!) tips lämnades in. Ett exempel på en sådan intern tävling är fam. Halvardsson+, där Berndt plockade hem seger med 13R. Sonen Daniel har ett favoritcitat från speakertornet, ”Uno (9R) gå bort ifrån målet” hämtat från mitten av 90-talet då NIF mötte Borgia hemma (eller om det var Boltic?), dock var det hans sambo Maria (10R) som knep andraplatsen i familjen.

En person som kämpat i botten och även placerat sig allra sist i tipset nåt år i det senaste är Claes Malm (14R), som i år kämpade sig ända upp till en fjärdeplats, alltså precis utanför pengarna. Om jag själv får tippa så blir det inte bättre än så här för Claes. En som tidigare också placerat sig sist, men lyckades bättre i år är 36e-placerade Andreas Runeborn (11R).

Till den här biten som följer hade jag tänkt mig vackra diagram i olika färger och former. MEN det blir inget med det, utan det blir en uppradning över hur många som hamnade på respektive rätt.

5R: 2 st
6R: 2 st
7R: 1 st
8R: 7 st
9R: 9 st
10R: 16 st
11R: 19 st
12R: 20 st
13R: 9 st
14R: 5 st

NIF hamnade på exakt 100 gjorda mål när grundserien var färdigspelad men de allra flesta, hela 77 tippare trodde att de skulle göra fler än 100 mål, 15 tippare trodde på färre, således var det ingen som trodde på exakt 100. Marcus Karlsson (6R) tippade på 101 mål och Louise Halvardsson (8R) trodde 99 mål. Detta gör att dessa två personer lyckades allra bäst med skiljefrågan.

I Handskerydsskolans personal + extra har vi tidigare säsonger funnit toppkandidater. T.ex. när Leif ”Luffarn” Israelsson och Johan Slättberg (11R) tog hem dubbeln. Men under senare år har de mestadels placerat sig i de nedre skikten. DÅ styrde han backlinjen i NIF med järnhand NU ses han som bihang på Handskeryd till Hanna Almström (10R). Frågan är om Anders Johansson 79e plats och 8R får representera Handskeryd även nästa år (?). ÄNTLIGEN placerar sig Tobias Johansson (12R) i toppen av Handskeryd... trodde jag tills jag ser att Daniel Pettersson (12R), men Framförallt Alexander Böhlin (13R) placerat sig före.

Trots att släkten Ek, som i år hade en tämligen skral uppställning bör dessa nämnas då Emelie höll sig i toppskiktet till slutet men missade prispallen på för många mål. Släkten brukar domineras av Per Ek (12R), men av naturliga skäl lyckades Emelie Arin (14R) bäst i år, ty fadern Stefan Eskilsson sitter i NIFs styrelse (säsongen 17/18), svärfadern Håkan Arin (11R) är till 50% värvningsansvarig, svågern Anton Arin (8R) ansvarar för lagets fysträning. Huruvida det är sämre eller bättre att vara gift med den förre bänkvärmaren i A-laget Nils Arin (10R) är något oklart, klart är dock att det inte är bra att brodern Adam spelar i Järhaga. Men inte helt otippat att Emelie skulle lyckas i detta tips med dessa förutsättningar ändå. Tvåa i släkten Ek blev Åsa Ljungberg (13R).

Förr var det Rusta som stod för den största mängden inlämnade tips, i år togs den platsen av ITAB som fullkomligt pumpade in tips. Men låt mig återkomma till detta i ”DEL 2” där även prispallen kommer att presenteras.

Gustav Åkesson

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter