Rödabollen-tipset del 2

Att det var ett svårt tips i år kan nog ingen säga emot, för ett par säsonger sedan räckte det med att sätta enbart NIF-vinster för att ta sig in på pallen. En som inte trodde på NIF denna säsongen var Tony Olofsson som bara trodde (hoppades) att NIF skulle vinna en match och det var mot UNIK, gällande den matchen fick han rätt. Vi övriga 89 hade förstås hoppats att denna man skulle placera sig toksist i årets upplaga, men icke! Tony kom på 71a plats med sina 9R och 95 mål.

Åter till där DEL 1 slutade. ITAB gjorde debut som ”intern uppgörelse” i årets tips, ty jag förutsätter att alla tips inlämnade av Jöjje (11R) kommer ifrån ITAB. De gjorde detta så bra att de nu kan lägga ner butiksinredningstänket och gå över helt på RB-tips. Men vem är egentligen förvånad angående ett företag som fullkomligt andas NIF lyckas så bra i detta tips? Kenge Lindh (11R) har i åratal glidit runt på sin truck och svurit över den gångna helgens domarinsats, hans truck skulle kunna gaffla på vilken ismaskin som helst. Lasse Svensson (12R) jobbar inte bara på ITAB utan han har också tränat nuvarande tränaren PG, därmed även NIFs bästa produkt i modern tid, Danne Andersson. Inte nog med det, så är han far till NIFs säkra libero Viktor.

Tipsets tredjeplats togs av den mindre kända Magnus Nilsson (14R, 119mål), men hans bror Patrik Nilsson (10R) är förstås mer känd i bandysammanhang. Deras gemensamma bror Mikael Nilsson valde att inte ställa upp i tipset som den VBK-****** han är. Patte i anfallet, Micke som back och Mange i målet var den perfekta bandybrödrartrion tills Magnus karriär tog ett abrupt slut då han som 17åring ofrivilligt amputerade höger tumme i en vedklyv, men till sist fann han kärleken i Nässjö och gjorde det enda rätta, tog jobb på ITAB och flyttade hit.

Gemensamt för de tre som hamnade på pallen i år är inte bara att de är debutanter i RB-tipssammanhang (mig veterligen), utan ingen av de är heller medlem i Röda Bollen...ännu (swisha 200kr till 123 188 67 87, skriv medlemskap i meddelanderutan).

Årets andraplatstagares målvaktskarriär tog även den slut när personen var 17, men denna person klöv inte sin tumme utan valde att lägga handskarna på hyllan i toppen av sin karriär. Då som nybliven P17-guldmedaljör, detta guldet från 2005 står sig tyvärr fortfarande som NIFs senaste. Det var via bortavinsten till Åby i seriens tredje sista omgång som Albin Åkesson seglade upp på pallen från ingenstans, även han slutade på 14R, men via målskillnad placerade han sig framför Magnus med sina 114 mål. Även på målskillnad ”förlorade” han segern. Albin jobbar inte på ITAB, men hade han gjort som sin syster Johanna Åkesson (10R, 95mål) och extraknäckt på företaget där deras far Uno Åkesson (10R, 110 mål) jobbade kunde han ha fått agera underleverantör till ITAB.

Det är inte alltid som sisten presenteras eftersom det inte alltid är så roligt att komma sist, men Andreas Wahlstedt från Handskerydsskolan har aldrig varit blyg, med sina 5 rätt spelar målen inte så väldigt stor roll. Nästa år förväntas mer från Handskerydshållet!

”Förlorade” är inom citationstecken eftersom segern egentligen aldrig var hotad för denne suverän som även ledde i halvtid (RB är fortf skyldig en fribiljett för detta). Det ryktas att han hotade med indraget arv till sonen Viktor om han gjorde för många mål för sitt NIF, denna gång är det inte snack om en vanlig Svensson utan om en Hulthammar. Grattis till Hans Hulthammar som trots lite tabbar i slutet av tipset kunde defilera i mål som säker segrare med sina endast 110 mål för NIF och 14 Rätt. Nämnde jag att han håller till på ITAB?

Vinnarna förväntas lämna nummer för swishprisutdelning, i annat fall tillfaller vinsten undertecknad.

Topp 10 presenteras nedan:

1. Hans Hulthammar 14R, 110 mål. 1125 sek
2. Albin Åkesson 14R, 114 mål. 675 sek
3. Magnus Nilsson 14R, 119 mål. 450 sek
4. Claes Malm 14R. 136 mål
5. Emelie Arin 14R, 149 mål
6. Peter ”Pej” Johansson 13R. 92 mål
7. Henrik Karlsson 13R, 78 mål
8. Johan Ahlander 13R, 126 mål
9. Gustav Åkesson 13R, 131 mål
10. Berndt Halvardsson 13R, 147 mål

Om någon önskar veta sitt egna resultat, kontakta mig efter VM så löses detta.Gustav Åkesson

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter